Blaffen, slopen, springen, graven, weglopen, trekken aan de riem, in huis plassen...

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van gedrag van waar u een probleem mee kan hebben.

Ik bied gedragsbegeleiding aan om er achter te komen waarom uw hond zich zo gedraagt en, nog belangrijker, om dit gedrag te doen stoppen. Bij deze begeleiding ga ik vooral uit van het belonen van gewenst gedrag en het aanleren van vervangend gedrag. Een hond doet graag iets voor u als de beloning maar voldoende is!

Nadat u een afspraak heeft gemaakt kom ik bij u thuis zodat ik de hond in zijn eigen omgeving kan zien. De hond voelt zich dan vaak meer op zijn gemak en laat sneller het gedrag zien waar aan gewerkt dient te worden.

Een gedragsconsult duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Soms heb ik al snel een goede indruk van het gedrag en kan ik direct al informatie geven over een begeleidingsplan. Soms heb ik wat langer de tijd nodig om uit te zoeken wat voor u en uw hond de beste begeleiding kan zijn. Na het consult maak ik een gedragsbegeleidings brief die ik u toestuur of kom brengen. Hierin staat alle informatie en een begeleidingsplan, dit nemen we samen door en gaan dan gelijk bezig met de training. Als het daarna nodig is, kom ik samen met u oefenen. Na ongeveer twee weken neem ik telefonisch contact met u op en bespreken we de vooruitgang, uw vragen en eventuele vervolg afspraken voor begeleiding of privé training.

Privé training

U kunt samen met uw hond, een privé training volgen bij mij. Vaak is privé training, samen met uw hond, zeer goed in combinatie met de gedragsbegeleiding. Het kan ook heel goed zonder gedragsbegeleiding worden gedaan. Zo is het bijvoorbeeld heel erg geschikt voor honden die snel geprikkeld en afgeleid zijn, als u niet elke week met een auto naar een hondenschool kunt of als u liever alleen met uw hond traint. De training bestaat uit alles wat u de hond graag zou wil-len leren. In overleg maak ik een trainingsschema op maat voor u en uw hond. Doordat ik de training aanpas op u als inidividu, is de trainingsduur afhankelijk van het trainingsschema.