Waar de hond gewoon hond mag zijn

Omdat elke hond anders is, is zijn/haar behoefte ook anders en ik vind het belangrijk om hier rekening mee te houden. Doordat er maar een klein aantal honden aanwezig is op de dagopvang, kan ik de honden goed observeren en zie ik ook snel of een hond een plezierige tijd heeft. Ik zorg ervoor dat ik de honden die samen in een groep verblijven zorgvuldig selecteer, zodat er rust en stabiliteit is binnen de groep. Een hond die bijvoorbeeld heel erg opdringerig is naar andere honden en dit gedrag niet goed kan veranderen, plaats ik niet in een groep met een heel erg onderdanige of angstige hond, de opdringerige hond zou anders constant succes hebben met zijn/haar gedrag terwijl de angstige hond de dag als zeer stressvol ervaart.


De meeste pups en oudere honden hebben een ander uithoudingsvermogen dan (jong)volwassen honden. Zo zijn er voor pups en senioren vaker per dag momenten dat zij (apart van elkaar) kunnen uitrusten.


Voorop staat dat elke hond een leuke dag heeft in de dagopvang en daarom gedraag ik mij als een rustige en stabiele leider. hierdoor blijven de honden ook rustig en hoeven zij zich niet druk te maken tijdens de autorit of gedurende de dag. Kortom de honden mogen gewoon zichzelf zijn en zich honds gedragen, voor de ene hond is dat lekker snuffelen en voor de andere heel hard rennen of spelen. In de, door mij goed geselecteerde groepen, heeft elke hond een heerlijke uitlaatklep en een goede sociale interactie!

Alle rassen en niet rassen en leeftijden zijn welkom bij Koning Kwispel!

Mijn werkgebied is Vries,Tynaarlo, Eelde, Paterswolde, Eelderwolde, Yde.


Wilt u uw hond aanmelden voor de Hondendagopvang, dan maak ik graag eerst een keer kennis met u en uw hond. Wanneer u interesse heeft kunt u telefonisch contact met mij opnemen of een e-mail sturen. Vervolgens zal ik een afspraak maken om bij u thuis nader kennis te maken. In dit gesprek kunt u aangeven wat uw wensen zijn en hoort u wat de mogelijkheden zijn. Ook zullen, indien nodig, de karaktereigenschappen, de gezondheid en eventuele bijzonderheden van uw hond besproken worden.